fbpx
Сьогодні
17:24 31 Січ 2021

Ахеджакова прокоментувала протести в Росії

Російська влада під час протестів проти режиму Володимира Путіна намагається залякати людей силовиками.

Про це розповіла актриса Лія Ахеджакова в ефірі каналу "Україна 24".

"Моє враження, що влада настільки перелякана, настільки злякалася, що ще вчора і позавчора ухвалила абсолютно неможливі заходи, якісь неймовірні. Таке враження, що на Москву якісь іноземці напали, і ось проти них всі можливості силовиків — і Росгвардія, ДПС, поліцейські. І все це спрямоване на те, щоб залякати людей, щоб їм не кортіло. Перекривають вулиці, ці одягнені космонавтами б'ють кийками… Майже 70 міст охоплені цим протистоянням", — сказала вона.

За словами Ахеджакової, рівень агресії силовиків стрімко зростає.

"І ось в Пітері якийсь із "космонавтів" настільки озвірів, що бив табельною зброєю по обличчю протестувальників, це вже якась психопатія. Вони кажуть, що бояться поширення коронавірусу через протести, але насправді вони бояться своїх людей, жителів міст. І це так показово! Неймовірно, люди перестали боятися. Вже маса людей, яких швидка допомога забирає.

Лють силовиків переходить у страшну шизофренію, вона набирає обертів. Влада боїться втратити владу. Виходять інтелігентні люди, з їхнього боку повна відсутність агресії, це вражає, і проти них мчать якісь бронемашини, якісь танки… Сила цього моторошного сатанізму наближається до білоруських силовиків, це показово", — сказала вона.

Як вже повідомлялося, російський опозиційний політик Олексій Навальний 17 січня повернувся в Росію з Німеччини, де проходив лікування після отруєння в Томську, і був відразу затриманий російською владою. У відділку поліції підмосковного міста Хімки наступного дня відбувся "суд" над російським опозиціонером, який виніс рішення про арешт Олексія Навального на термін у 30 діб.

21 січня Європарламент прийняв резолюцію у зв'язку з арештом Олексія Навального, в якій запропонував євроінституціям ґрунтовно переглянути стосунки між ЄС і Російською Федерацією, а також негайно зупинити будівництво газопроводу "Північний потік -2".

Глави держав і урядів країн ЄС 22 січня звернулися з вимогою звільнити Навального.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: