fbpx
Сьогодні
09:30 30 Січ 2021

У НАУ новий ректор: його пов'язують із Табачником

У першому турі виборів ректора Національного авіаційного університету, що відбувся 28 січня, переміг доктор технічних наук, професор Максим Луцький, який на парламентських виборах 2019 року балотувався від ОПЗЖ.

Про це повідомляє пресслужба НАУ.

Явка виборців склала – 2423 особи (89,3%).

За Максима Луцького 1733 виборці віддали свої голосів (63,9%). Значно менше набрали Рімвідас Хращевський (14,5%) та Павло Борсук  (5,9%).

Голосувати могли всі наукові, науково-педагогічні та педагогічні штатні працівники університету, структурних підрозділів НАУ, а також представники студентства та співробітників, обрані шляхом таємного голосування.

У НАУ підкреслюються, що на всіх 15 виборчих дільницях за процесом голосування стежили спостерігачі від кандидатів, Міністерства освіти і науки України, громадських організацій та представники ЗМІ. На кожній дільниці відбувалася відеофіксація.

"Скарг на порушення виборчого процесу, як від учасників голосування, так і спостерігачів не отримано", – повідомляють в університеті.

Довідка

У 2006 – 2007 роках Луцький був народний депутат України V скликання (його обрали від "Блоку Юлії Тимошенко", а через п'ять місяців перейшов в "антикризову коаліцію" та став членом фракції "Партії регіонів"). Своє рішення він мотивував незадовільними результатами роботи уряду Тимошенко, а також її авторитарним стилем керівництва своєї політичної сили.

У 2008 році міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник хрестив молодшого сина Луцького – Дмитра.

Вже у 2010 році Луцький став народним депутатом VI скликання від "Партії регіонів" та був головою комітету з питань науки і освіти. А з 2012 року його призначили радником прем'єр-міністра Миколи Азарова з питань освіти, наукової діяльності та інновацій (на громадських засадах).

На парламентських виборах 2019 Максим Луцький брав участь як кандидат по 222-му округу від ОПЗЖ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: