fbpx
Сьогодні
14:44 30 Січ 2021

Ткаченко просить уряд передати Гостинний Двір у Києві на баланс МКІП

На базі Гостинного Двору в Києві Міністерство культури та інформаційної політики хоче створити Музей сучасного мистецтва та культурний хаб.

Про це повідомив міністр Олександр Ткаченко у Телеграмі.

За його словами, уже багато років мова йде про реалізації такої ідеї. МКІП хоче відреставрувати Гостинний Двір у рамках Великої Реставрації й наразі бажає перевести будівлю на власний баланс. Ткаченко зазначив, що із цим він уже звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

"Багато років Гостинний Двір просто руйнувався. А через позицію і рішення попередніх держдіячів, які вочевидь були не на користь об'єкту, я розумію занепокоєння громадськості. Саме тому публічно заявляю: Гостинний Двір у жодному випадку не буде переданий під приватну забудову", – обіцяє Олександр Ткаченко.

Також міністр обіцяє, що кожен крок щодо Гостинного Двору буде обговорюватися з громадськістю та публічно висвітлюватися.

Ткаченко повідомив, що наразі вже зустрічався з громадськими активістами і юристами, які продовжують боротися за збереження пам'ятки, а також організаціями, які прагнуть створити Музей сучасного мистецтва.

"Щоб вберегти Гостинний Двір від долі чергового ТРЦ в історичному серці столиці та розуміючи необхідність ефективної музейної інституції сучасного мистецтва, переконаний, що звернення до Кабінету Міністрів щодо передачі Гостинного двору до МКІП – державна позиція, яка дозволить реставрувати та відновити Гостинний Двір, а також створити і Музей сучасного мистецтва, і один із кращих культурних хабів країни", – зазначив Ткаченко додавши, що сподівається на підтримку уряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: