fbpx
Сьогодні
22:29 30 Січ 2021

Голова СБУ наступного тижня виступить на закритому засіданні комітету Ради: що відомо

Спільне закрите засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки та комітету з питань правоохоронної діяльності відбудеться 1 лютого.

Згідно з інформацією на сайті парламенту засідання розпочнеться о 15:00 за адресою вул. Садова, 3.

У порядку денному одне питання – інформація керівництва Служби безпеки України щодо резонансних подій, пов'язаних зі співробітниками Служби безпеки України, та перспективи розвитку Служби.

Нардеп Ірина Верещук у коментарі LB.ua повідомила про намір народних депутатів у рамках парламентського контролю заслухати Івана Баканова щодо скандалу з гучним затриманням співробітника СБУ та підозрою щодо підготовки замаху на іншого представника спецслужби.

Також, за її словами, депутати очікують на пресконференцію голови СБУ з цього питання.

Депутат наголосила, що на засіданні фракції 25 січня за участю президента Володимира Зеленського це питання не розглядали, однак, депутати-члени Комітету "мають намір запросити колег-депутатів, наприклад, з правоохоронного комітету на спільне заслуховування".

Колега Верещук по комітету та депутат "Слуги народу" Мар'яна Безугла додала, що наразі резонансні справи в СБУ обговорювалися лише на рівні комітету. Наразі найближчим часом передбачається спілкування з керівництвом спецслужби.

Своєю чергою, голова Комітету з питань правоохоронної діяльності, депутат "Слуги народу" Денис Монастирський в коментарі LB.ua підтвердив можливе спільне засідання комітетів.

Водночас, народні депутати навіть "off records" відмовилися від коментарів щодо можливих версій по ситуації в СБУ, наголошуючи про таємницю слідства, яке вже триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: