fbpx
Сьогодні
14:59 29 Січ 2021

"Слуга народу" у понеділок вирішить, чи виключати Дубінського з фракції

Фото з Facebook-сторінки Євгенії Кравчук

Фракція "Слуга народу" у Верховній Раді у понеділок на засіданні визначитися з питанням виключення народного депутата Олександра Дубінського зі своїх лав.

Про це повідомила заступник голови фракції Євгенія Кравчук "Інтерфаксу".

"За результатами голосування у фракційному застосунку (це фактично було рейтингове голосування за три варіанти) найбільшу кількість набрав варіант про виключення Дубінського з фракції. За нього проголосувала більшість: 50%+ із тих, хто взагалі голосував (проголосували 52% депутатів загалом).

Ми виносимо це питання на фракцію у понеділок на голосування, щоб його підтвердити, і тоді буде зрозуміло, чи є необхідна кількість голосів за виключення", – сказала Кравчук.

Вона уточнила, що для ухвалення позитивного рішення необхідно 70% підтримки від загальної кількості депутатів фракції, тобто 172 голоси.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський на засіданні фракції ввечері у понеділок просив "слугу народу" Олександра Дубінського, який потрапив під санкції США, вийти з фракції, але той відмовився. Суперечка на підвищених тонах тривала пів години. Президент зазначив, що попереджав нардепа ще до санкцій, щоб той не ліз у тему плівок і не зв'язувався із Деркачем, бо Деркач – агент ФСБ. Також президент нагадав, що Дубінський "розколював фракцію весь час", і що його "журналістська діяльність" під час депутатства знижувала рейтинг і імідж фракції.

Дубінський кричав, нібито нардепка Анастасія Радіна зрадила Україну, працює на іноземні спецслужби, а "шабунята й соросята" його оббрехали й ввели Зеленського в оману.

Президент у відповідь на це заборонив нардепові прикриватися ним, а звинувачення Дубінського на адресу "Центру протидії корупції" назвав дитячими, пояснивши що "це не гілка влади, а громадська організація, щоб її критикувати". Також Зеленський порадив Дубінському утриматися від виправдань.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: