fbpx
Сьогодні
10:11 29 Січ 2021

Президент розповів, які премії отримуватимуть переможці олімпіад та найкращі учасники ЗНО

Найкращі учасники ЗНО отримуватимуть щомісяця президентську стипендію в розмірі 10 тис. грн, переможці всеукраїнських учнівських олімпіад – разову премію у 20 тис. грн, а переможці міжнародних олімпіад – 100 тис. грн.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму влозі.

За результатами ЗНО буде передбачено 250 стипендій для 10 учнів з кожного регіону України за умови, що дитина обирає та навчається в українському виші.

«Щороку буде визначатися топ-10 найкращих учнів кожної області за результатами ЗНО. Кожен з цих учнів буде отримувати стипендію – 10 тисяч гривень щомісяця. Тобто всього 120 тисяч за рік кожен», – зазначив Зеленський.

Також, згідно з указом президента, передбачено премії для переможців всеукраїнських учнівських олімпіад у вигляді разової виплати у розмірі 20 тис. грн кожному та переможцям міжнародних олімпіад – по 100 тис. грн.

«Окремо додам: щомісячні стипендії від президента переможці всеукраїнських та міжнародних олімпіад також отримують, це вже діє», – уточнив Зеленський.

Крім того, за його словами, щороку виділятимуться президентські гранти для здобуття вищої освіти за кордоном – у вишах США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Канади, Японії, Китаю, Південної Кореї тощо.

«Обов'язкова умова: після здобуття диплома – повернення в Україну та робота на державній службі протягом трьох років», – повідомив президент.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: