fbpx
Сьогодні
22:24 29 Січ 2021

Мезенцева розповіла, чого вдалося досягти Україні в ПАРЄ

Парламентська асамблея Ради Європи, підтвердивши повноваження делегації Росії, врахувала правки України, в яких перераховані основні порушення РФ.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла народна депутатка від "Слуги народу", глава української делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева, коментуючи спробу оскаржити повноваження делегації Росії.

"Інструмент, яким скористалася наша делегація, був обґрунтованим, тому що Росія продовжує порушувати основоположне право створення Ради Європи – це верховенство права. Ми повністю перерахували ці порушення, низку резолюцій, більш як 10. Ми говорили не тільки про порушення прав людини, мирних зібрань у самій Росії, але й підняли питання окупованих Криму і Донбасу. Для нас було важливо отримати документ", – зазначила вона.

За словами Мезенцевої, повернення Росії до ПАРЄ у 2019 році було напівзаходом, оскільки "непідтвердження повноважень однією з 47 делегацій не позбавляє можливості депутатів виступати, голосувати".

"Ми отримали фізично правильний документ, який перераховує всі основні порушення Російської Федерації. Також було цікаво подивитися на нашу підтримку: Туреччина, з якою ми починаємо Кримську платформу на полях ПАРЄ, представники Сан-Марино, Ліхтенштейну, Швейцарії, Швеції… Правки Росії щодо мовного питання, де вони говорять про нібито утиски російськомовних українців в Україні, не пройшли. Українські правки були підтримані абсолютною більшістю асамблеї… Якщо відкрити документ, на першій же сторінці написано, що асамблея не визнає прогрес у відносинах з Росією, і діалог повинен тривати для того, щоб на неї тиснути", – підкреслила очільниця української делегації в ПАРЄ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: