fbpx
Сьогодні
14:00 29 Січ 2021

Депутати прийняли за основу законопроєкт про реформу "Укроборонпрому"

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №3822, що дасть старт для комплексної трансформації «Укроборонпрому»

Законопроєкт підтримали 227 депутатів, пише "ЕП".

голосування за укроборонпром

У проєкті закону йдеться про "визначення особливостей правового, економічного та організаційного регулювання перетворення Державного концерну "Укроборонпром" в акціонерне товариство". Водночас державні унітарні підприємства концерну перетворять на господарські товариства.

Проектом, зокрема, передбачається врегулювати проведення реформування Концерну та його учасників у три етапи, зазначають у пояснювальній записці.

Перший етап реформування передбачає підготовку учасників Концерну до реорганізації. "На даному етапі ДК "Укроборонпром" залишається уповноваженим суб'єктом господарювання з управління об'єктами державної власності в ОПК (до моменту перетворення на акціонерне товариство)", – зазначають автори законопроєкту.

Наглядова рада Концерну складається з 7 членів, 2 з яких призначаються Президентом України, 2 – Кабінетом Міністрів України, а 3 є незалежними

Другий етап реформування передбачає перетворення учасників Концерну на господарські товариства або товариства з обмеженою відповідальністю

Третій етап реформування передбачає безпосередньо перетворення Концерну в акціонерне товариство, зокрема – прийняття відповідного рішення Кабміном та затвердження статуту.

"Засновником та єдиним акціонером акціонерного товариства, утворене в результаті перетворення Концерну, є держава в особі Кабінету Міністрів України", – йдеться у даних законопроєкту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: