fbpx
Сьогодні
20:42 29 Січ 2021

"Чого ви хочете?": Кравчук збирається звернутися до Гризлова з приводу форуму "Російський Донбас"

Заяви Росії на переговорах щодо Донбасу йдуть всупереч з її політикою в непідконтрольних Україні районах Донецької та Луганської областей.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Леонід Кравчук, коментуючи форум "Російський Донбас", який відбувся в окупованому Донецьку.

"Коли ми збираємося на засідання ТКГ, представник Росії й представники Донецької та Луганської областей говорять про те, що Україна повинна ухвалювати відповідні закони, повинна створювати умови й передумови для того, щоб мир на Донбасі настав. Тобто вони кажуть, що все нібито залежить від України. Коли ми будемо діяти так, як потрібно, мир настане. Але я чую, їхній ватажок (Денис Пушилін, "ДНР" – ред.) говорить про те, що ні, йдеться про інше, про створення національних російських держав і навіть не в межах неконтрольованих Україною районів, а в межах Донецької та Луганської областей. Зовсім інша філософія, підхід", – заявив Кравчук.

За його словами, така ситуація породжує багато запитань до Росії та ОРДЛО:

"Я ставлю запитання: люди, які представляють Донецьку і Луганську області, мають таку саму думку, як їхній ватажок? Чи в них своя думка? Я поставлю запитання на наступній зустрічі Гризлову (глава делегації Росії в ТКГ – ред.): як вам вірити, якщо йдеться про створення національних російських державних структур з інтеграцією до Росії, навіщо ви мучите людей? Чого ви хочете?"

Глава української делегації в ТКГ зазначив, що "Пушилін сказав спочатку про створення, а потім – поступова інтеграція".

"Вони поводяться дуже хитро, думаю, вони скоро перехитрять самі себе. Вони думають, що ніхто не зрозуміє, чого вони хочуть насправді. Я вам навів приклад ТКГ, й те, що їхній ватажок говорив – діаметрально протилежні речі. Я ставлю запитання: кому вірити? Гризлову, підлеглим Росії ОРДЛО, Пушиліну? Ми живемо в незавершеному просторі – він є, і його немає", – підкреслив Кравчук.

Нагадаємо, форум "Російський Донбас" в окупованому Донецьку пройшов 28 січня. У ньому взяли участь російські пропагандисти Маргарита Симоньян, Тигран Кеосаян, Роман Бабаян, а також депутати Держдуми РФ Андрій Козенко і Казбек Тайсаєв. Учасники заходу оголосили своєю метою "розвиток російської національної держави й подальше возз'єднання з іншими російськими територіями".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: