fbpx
Сьогодні
14:56 28 Січ 2021

Зеленський поговорив з прем'єр-міністром Іспанії про торгівлю, НАТО та вакцину

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом.

Лідери обговорили розвиток торговельно-економічної співпраці між двома державами, передає ОП.

«Іспанія є для України одним з основних торговельних партнерів у Європейському Союзі та зберігає позицію найбільшого у Європі імпортера українських зернових. Ми готові й надалі бути надійним стратегічним постачальником зернової продукції до Іспанії», – наголосив Зеленський.

Співрозмовники відзначили важливість проведення четвертого засідання Українсько-іспанської змішаної міжурядової комісії з економічного і промислового співробітництва цього року у Києві. Домовлено активізувати співпрацю у сферах енергетики, інфраструктури, цифровізації та кібербезпеки.

Голова іспанського уряду наголосив, що сприятиме Україні в отриманні вакцини проти коронавірусу як на рівні двосторонніх відносин, так і на рівні ЄС.

Окрему увагу приділили питанню підписання Угоди про спільний авіаційний простір ЄС з Україною.

"Очікую вже у найближчі тижні на позитивне рішення ЄС", – наголосив Зеленський.

Президент відзначив внесок української громади як однієї з найбільших в Іспанії у зміцнення двосторонніх відносин держав. Педро Санчес наголосив на тому, що Іспанія очікує позитивних результатів від реформ, які проводить президент України.

Окремо було обговорено стратегічний шлях України до НАТО. Зеленський розповів про кроки, які робить наша держава для досягнення стандартів Альянсу, і наголосив, що українська армія на сьогодні – одна з найсильніших.

Зеленський запросив голову уряду Іспанії взяти участь у заходах з нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України. Педро Санчес висловив готовність відвідати нашу країну. Зазначимо, що його приїзд може стати першим за останні 30 років візитом прем'єр-міністра Іспанії до України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: