fbpx
Сьогодні
10:31 28 Січ 2021

Вітренко пояснив, чому газовий ринок України потребує втручання держави

English version here

Юрій Вітренко

Ситуація на газовому ринку в Україні, який здебільшого контролюється олігархами в мережі регіональних постачальників, потребує втручання з боку держави.

Про це заявив в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко під час відеоконференції, організованої Американсько-Українською діловою радою, передає Укрінформ.

«Ефективний ринок (енергопостачання в Україні – ред.) потребує потужної ролі держави», – наголосив керівник Міненерго.

За його словами, кроків, які вже зробив уряд щодо врегулювання ситуації на газовому ринку, недостатньо.

«Коли ціни впадуть, головним чином улітку, виникне враження, що проблема вже вичерпана. Однак як тільки ціни почнуть зростати, проблема стане очевидною. І ось чому уряд має втрутитися», – підкреслив Вітренко.

У цьому контексті він повідомив, що його команда працює, в тому числі, з Міжнародним валютним фондом над пошуком системного рішення ситуації.

«Вони (МВФ – ред.) тільки кажуть, що нинішні швидко прийняті (урядом – ред.) заходи не є стійким рішенням. І що ми зараз робимо з МВФ – ми працюємо над виробленням надійного рішення»,- зазначив урядовець.

Вітренко підкреслив, що для досягнення стабільної ситуації в енергетичному секторі потрібно насамперед забезпечити верховенство права, а також прозорість та цілісність енергетичного ринку України. Він також зауважив, що серйозною проблемою залишається системна корупція, яка загрожує національній безпеці загалом.

«Дуже часто, як ми могли спостерігати, корупція в Україні стимулювалася та просувалася Росією. Це один із прикладів російського зловмисного впливу, бо їм потрібна ослаблена й корумпована Україна», – наголосив Вітренко.

Він додав, що дуже часто за найбільшими корупціонерами в Україні стояла підтримка Кремля. Тому, за його словами, антикорупційні заходи також мають залишатися на першому плані в порядку денному України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: