fbpx
Сьогодні
18:01 28 Січ 2021

У Зеленського відреагували на провал Радою законопроекту щодо КСУ

Верховна Рада відправила на повторне перше читання законопроєкт №4533 "Про конституційну процедуру" про збільшення мінімального кворуму для ухвалення рішень Конституційним судом, за допомогою якого передбачалося вирішити конституційну кризу.

Депутат від фракції "Слуга народу", представник президента в КСУ Федір Веніславський називає цю ситуацію "політичними ігрищами" та "спекуляціями", пише "Україна 24".

"Після того, як КСУ прийняв те горезвісне рішення від 27 жовтня, в парламенті представники практично всіх політичних сил заявляли про те, що необхідно упорядкувати діяльність КСУ, щоб в майбутньому не допустити повторення сумнівно легітимних і антидержавних рішень. Коли закон вже був готовий, до речі, в його розробці брали участь представники різних політичних сил, особливих зауважень і застережень не було", – сказав представник президента в КСУ.

Веніславський вважає провал голосування щодо законопроєкту "маніпуляцією".

"Коли мова дійшла до голосування в сесійній залі, з'явилися політичні маніпуляції, спекуляції, що цей закон нібито якимось чином покликаний ускладнити діяльність КСУ. Це політичні ігрища, коли одні й ті ж політичні сили закликають до необхідності ухвалення закону, а потім за нього не голосують, а закликають голосувати проти нього", – сказав нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: