fbpx
Сьогодні
21:06 28 Січ 2021

У ТКГ заявили, що Кремль намагається завести конфлікт на Донбасі у глухий кут

Представник Донецької області в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі Денис Казанський заявили, що Кремль намагається завести конфлікт на Донбасі у глухий кут.

Про це він написав у своєму блозі для "Східного варіанту".

"Москва продовжує демонстративно проводити політику, спрямовану на розрив зв'язків ОРДЛО з територією, підконтрольною Україні. Залишаються закритими КПВВ, що значно ускладнює трафік через лінію розмежування. І хоча люди продовжують їздити з ОРДЛО на підконтрольну територію через Росію, все ж перекриття прямого трафіку істотно ускладнює людям життя.

Одночасно з цим триває роздача жителям окремих районів російських паспортів. Крім того, ведуть росіяни роботу і на ідеологічному фронті. Для «народних республік» кремлівські ідеологи розробили так звану "Доктрину Русский Донбасс", відповідно до якої диктатура окупаційних адміністрацій цієї території здійснюватиметься на принципах російського націоналізму.

Очевидно, що цей захід не сприяє реінтеграції Донбасу і виконанню Мінських угод. Схоже, Кремль йде на цей крок з міркувань банальної помсти Україні за незговірливість. Тому говорити про близьке завершення конфлікту, на жаль, не доводиться. Адже Москва зараз робить все, щоб пройти точку неповернення та завести його в глухий кут", – наголошує Казанський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: