fbpx
Сьогодні
10:06 28 Січ 2021

У Києві для людей з інвалідністю планують запустити соціальне таксі

фото: КМДА

У Києві в масштабах міста планують запустити повноцінний проект "Інватаксі для дітей з інвалідністю".

Про це повідомила прес-служба КМДА.

"На сьогодні вся відповідна документація проходить процедуру юстирування, після завершення якої будуть оголошені торги із закупівлі послуги. Після закінчення всіх процедур "соціальне таксі" почне повноцінну роботу на міському рівні".

Через те, що норми і стандарти надання послуги відсутні на державному рівні, місто змушене розробляти власну нормативно-правову базу.

Зазначається, що дослідження Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю показало, що соціальна транспортна послуга має велике значення для здоров'я дітей з інвалідністю та з високим ризиком її отримання. Перш за все, йдеться про дітей і молодь з руховими порушеннями, розладами психіки та поведінки, високої соціальної дезорієнтації тощо.

Пілотний проект соціального таксі проходив з 1 жовтня до 31 грудня 2020р. Участь у ньому взяли 140 дітей з інвалідністю, які здійснили 600 поїздок до певного місця призначення і назад.

Як зазначається, проект спрямовано на перевірку можливостей міста в наданні соціальної транспортної послуги із залученням приватних перевізників. У тендерних торгах взяло участь лише одне підприємство – КП "Київмедспецтранс", яке виявилося єдиною компанією, готовою надати спеціально обладнані автомобілі.

"У проекті брали участь автомобілі двох типів: седани і переобладнані карети швидкої допомоги. За час роботи пілотного проекту вдалося налагодити логістику, відпрацювати маршрути, сформувати потребу. Також встановлено типи автомобілів, які найкраще підходять відповідно до нозологій", – додали в КМДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: