fbpx
Сьогодні
22:42 28 Січ 2021

Тупицький вже подав до суду на Управління держохорони, – ОАСК

Фото: facebook.com/OACK.640

Голова Конституційного Суду (КСУ) Олександр Тупицький подав до Окружного адміністративного суду Києва позов на Управління державної охорони через те, що його не пустили до приміщення суду та робочого кабінету.

Про це повідомила пресслужба ОАСК.

"Олександр Тупицький позивається до УДО щодо недопуску його до виконання ним повноважень Голови КСУ. Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за даним адміністративним позовом", – йдеться у повідомленні.

Позивач просить визнати протиправними дії УДО.

Окрім цього, він просить ОАСК зобов'язати УДО та осіб, які перебувають на службі в Управлінні, "утриматись від дій вчинення будь-яких перешкод у допуску позивача – Олександра Тупицького до робочого кабінету у будівлі Конституційного Суду, самої будівлі КСУ, а також земельної ділянки на якій розташована будівля КСУ".

Нагадаємо, 29 грудня президент підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці.

У КС зазначили, що рішення про звільнення судді з посади ухвалюється виключно Конституційним судом на спеціальному пленарному засіданні, і жоден інший орган чи посадова особа не можуть ухвалити таке рішення замість нього.

19 січня ДБР повідомило про підозру голові КСУ Олександру Тупицькому, також його не пустили до приміщення суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: