fbpx
Сьогодні
20:07 28 Січ 2021

Прокуратура повідомила про підозру Януковичу за підписання "харківських угод", - ДБР

Біглого експрезидента України Віктора Януковича повідомили про підозру в державній зраді за підписання "харківських угод" на користь Російської Федерації.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у четвер, 28 січня.

Відзначається, що письмове повідомлення про підозру здійснено слідчими Державного бюро розслідувань за погодженням з прокурором Офісу Генерального прокурора в порядку ст. ст. 278, 111, 135 КПК України.

"Зокрема, він підозрюється в тому, що діючи за попередньою змовою з вищими посадовими особами Російської Федерації, в порушення вимог Конституції України та закону України "Про міжнародні договори України", на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України надав іноземній державі – Російській Федерації та її представнику – президенту РФ Дмитру Медведєву допомогу в проведенні підривної діяльності проти України", – йдеться в ній.

Нагадаємо, у квітні 2010 року президенти Росії і України – Дмитро Медведєв і Віктор Янукович – в результаті переговорів у Харкові домовилися продовжити термін перебування російської бази в Криму на 25 років, починаючи з 2017 року. Влада обґрунтувала таку угоду домовленістю "Газпрому" і "Нафтогазу" про знижки на газ для України.

27 квітня 2010 року угода зі скандалом була ратифікована Радою, і опозиційні депутати потім не раз намагалися скасувати даний договір, проте безуспішно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: