fbpx
Сьогодні
11:26 28 Січ 2021

Поліція закрила кримінальну справу щодо ексчиновника, який прив’язав до авто собаку та тягнув його за собою

Фото: ГО "Врятуй життя"

Слідчі поліції не виявили криміналу в діях колишнього директора Державного архіву Хмельницької області Володимира Байдича — у листопаді 2019 року він прив'язав до автівки собаку та тягнув його за собою.

Про це «Суспільному» розповів заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Сергій Комонюк.

За його словами, слідчий відділок Красилівського відділу поліції закрив кримінальну справу, порушену за фактом знущання з собаки на прізвисько Барсик. Зробили це на основі даних судово-медичної експертизи.

Комонюк переконує, що експертиза, яку зробили у Харкові, дала висновок, що виявлені у собаки тілесні ушкодження належать до середнього ступеня важкості з тривалим розладом здоров'я. Водночас від завданих травм у собаки ознак ускладнення здоров'я не виявлено, також не було ознак каліцтва.

Однак керівник місцевої прокуратури зазначив, що начальнику Красилівського відділу поліції направили матеріали для розв'язання питання про притягнення ексчиновника до адміністративної відповідальності. Йдеться про статтю 89 (жорстоке поводження з тваринами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає штраф від 227 до 567 тисяч грн.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року місцевий сайт vsim.ua повідомив, що солдат-спецназівець, який проїжджав повз, побачив, як одна з машин тягнула за собою на ланцюзі закривавлену собаку. Водій автомобіля, до якого була прив'язана тварина, пояснив, що пес вкусив його маму, тому він вирішив розправитися з ним таким чином. За словами очевидців криваві сліди було видно протягом 1,5 кілометра.

закрили кримінальну справу щодо ексчиновника, який прив'язав до авто собаку та тягнув його за собою

Фото: ГО "Врятуй життя"

Яка доля собаки?

Як розповіла виданню начальниця сектору комунікацій головного управління Нацполіції в Хмельницькій області Інна Глега, собака досі проживає в кінологічному центрі Нацполіції.

«Йому виділили окремий вольєр. Наразі Барсик добре почувається, він доглянутий і чекає на нових господарів, які захочуть прийняти його у свою родину. Але з охочих його забрати до кінологічного центру ніхто не звертався», — каже Глега.

закрили кримінальну справу щодо ексчиновника, який прив'язав до авто собаку та тягнув його за собою

Фото: ГО "Врятуй життя"

Раніше повідомлялося, що суд Києва виправдав відомого догхантера Святогора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: