fbpx
Сьогодні
17:16 28 Січ 2021

Мезенцева заявила про перемогу України у ПАРЄ

English version here

Попри те, що ПАРЄ не обмежила повноваження Росії в Асамблеї, як того вимагала українська делегація, для України це рішення все одно є проміжною перемогою.

Про це заявила голова української делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева, пише пресслужба "Слуги народу".

Який позитив є у рішенні ПАРЄ?

✅ На дебатах щодо повноважень РФ в ПАРЄ українська делегація підняла питання Криму та Донбасу, порушення прав людини з боку РФ. Зокрема, міжнародному співтовариству розповіли про тортури у в'язниці «Ізоляція» в тимчасово окупованому Донецьку.

✅ Асамблея абсолютною більшістю ухвалила поправку про те, що підтвердження повноважень делегації РФ не є визнанням її права на анексію/окупацію території. Фактично ПАРЄ вкотре наголосила, що не визнає анексію Криму Російською Федерацією.

Резолюція, що була ухвалена, містить ті положення, за які максимально боролась наша делегація і які відрізняють її від минулорічної резолюції, коли також оскаржувались повноваження РФ в ПАРЄ.

Асамблея закликала Російську Федерацію:

✅ виконати всі раніше ухвалені резолюції по Криму, Донбасу та захисту прав людини на тимчасово окупованих територіях України;

✅ виконати рекомендації, сформульовані Венеційською комісією у своєму висновку щодо проєкту поправок до Конституції РФ;

✅ утримуватися від порушення основних свобод та прав людини, зокрема свободи вираження поглядів, зібрань та об'єднань, та звільнити пана Навального, а також мирних демонстрантів та його прихильників;

✅ утриматися від ухвалення нових законів, які запроваджують додаткові обмеження щодо діяльності громадянського суспільства, журналістів та опозиційних політиків та привести їх у відповідність до стандартів Ради Європи;

✅ виключити зі списку небажаних організацій Школу політичних студій Ради Європи.

Не голосували за рішення про підтвердження повноважень делегації РФ представники делегацій Молдови, Австрії, Швеції, Португалії, Іспанії, Литви, Німеччини, Грузії, Сан Марино, Естонії, Чехії, Латвії, Франції, Хорватії, Польщі, Швейцарії, Словенії, Ліхтенштейну, Туреччини, Словаччини.

«Європа не хоче ізоляції Росії, тому що звір в клітці стає занадто злим і непожерливим. Але наше завдання – не припиняти тиск на окупантів і порушників прав людини у всій Європі», – заявила голова української делегації в ПАРЄ, народна депутатка від «Слуги Народу» Марія Мезенцева.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: