fbpx
Сьогодні
17:20 27 Січ 2021

Зеленський відкликав законопроєкт про припинення повноважень суддів КСУ

English version here

Фото ОП

Президент України Володимир Зеленський відкликав для доопрацювання проект закону про відновлення суспільної довіри до конституційного провадження.

На сайті Верховної Ради статус законопроекту значиться як відкликаний 27 січня і знятий з розгляду. Ініціатором законопроекту зазначений Зеленський.

Законопроектом передбачалося припинення повноважень складу чинного Конституційного Суду (КС) для відновлення конституційного судочинства в інтересах громадян України. Проект закону також регламентував процедуру відбору на конкурсних засадах нового складу КС.

Законопроектом пропонувалося визнати рішення КС від 27 жовтня 2020 року як ухвалене в умовах конфлікту інтересів і повернути редакції закону "про запобігання корупції" та норм кримінального кодексу, які діяли до рішення КС.

Нагадаємо, 29 грудня президент підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці.

У КС зазначили, що рішення про звільнення судді з посади ухвалюється виключно Конституційним судом на спеціальному пленарному засіданні, і жоден інший орган чи посадова особа не можуть ухвалити таке рішення замість нього.

19 січня ДБР повідомило про підозру голові КСУ Олександру Тупицькому, також його не пустили до приміщення суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: