fbpx
Сьогодні
10:03 27 Січ 2021

В Офісі президента прокоментували розмову Путіна з Байденом

English version here

Фото Reuters

Телефонна розмова між президентом США Джо Байденом та російським президентом Володимиром Путіним є свідченням повернення нової американської адміністрації у світовий порядок денний з традиційними цінностями. 

Про це в коментарі РБК-Україна заявив радник голови ОП Михайло Подоляк.

"Безумовно, новий президент США відразу активно включився в глобальний порядок денний. На мій погляд, телефонна розмова між Байденом і Путіним – це позначення ключового пріоритету нової адміністрації, свого роду сигнал: ми повертаємося у світовий порядок денний з традиційними цінностями і традиційною жорсткістю стосовно тих, хто порушує правила", – зазначив Подоляк.

І хоча формальна, за його словами, причина розмови стосувалася теми стратегічного роззброєння, його наповнення було набагато ширше і об'ємніше і виглядає ідеально для інтересів України.

"Джо Байден не просто підтвердив ключову позицію щодо безумовної підтримки Америкою суверенітету і територіальної цілісності України. Але поставив питання підтримки нашого суверенітету фактично першим – в контексті загальновідомих загроз і ризиків з боку Росії проти правил і цінностей цивілізованого світу", – додав Подоляк.

Радник голови ОП переконаний: у Росії є тільки один шанс на хоч якісь мінімально нормальні відносини з Америкою і цивілізованим світом – повне припинення агресивної політики Росії.

"І найперше в цьому – припинення агресії проти України, повернення Росією всіх наших тимчасово окупованих територій, відмова від підтримки різних незаконних збройних бандформувань. Президент Байден акцентував це дуже чітко, предметно і системно", – резюмував він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: