fbpx
Сьогодні
20:45 27 Січ 2021

У фракції "Слуга народу" з'явився власний мобільний застосунок

Мобільний додаток для фракції ВР "Слуга народу" розробляло ТОВ "Ошкола", яке займалося і розробкою додатку для вчителів та учнів з аналогічною назвою.

УНН дізнався про розробника та скільки міг коштувати додаток.

"Цей застосунок призначений для моніторингу статистичних показників роботи Народних депутатів України фракції політичної партії "Слуга Народу"", — значиться в описі до мобільного додатку.

Цього місяця було додане оновлення, яке стосувалося як версії для Android, так і iPhone.

В додатку міститься довідкова інформація про загальний склад фракції "Слуга народу", відвідування нардепами засідань, інформація про голосування за той чи інший законопроект, а також інфографіка, яка показує скільки у відсотковому співвідношення було ухвалено законопроектів залежно від суб'єктів їхнього подання (монобільшість, Президент, КМУ, інші парламентські фракції).

 У фракції

ЗМІ запитали у розробників, що займаються створенням мобільних додатків, скільки може коштувати подібний застосунок. Виявилося, що від 3 до 4 тисяч доларів.

Також УНН поцікавилося власне розробником цього додатку.

Як з'ясувалося, ТОВ "Ошкола", що створило додаток для учнів та школярів "Ошкола", який з 2018 року активно впроваджується у багатьох школах України. Проект спочатку був пілотним, а потім, в окремих областях, згортався. А у Сумах навіть відкривалося кримінальне провадження, щодо дій представників міської влади, які нібито могли примушувати школи укладати договори з підприємством.

"Крім того, службові особи Сумської міської ради, зловживаючи службовим становищем, з метою уникнення проведення централізованих тендерних закупок послуг програмного продукту "Онлайн школа", посилаючись на розпорядження міського голови, зобов'язали директорів шкіл м. Суми укласти договори з ТОВ "Ошкола" без права вибору альтернативних варіантів", — читаємо у судових документах.

ЗМІ поцікавились тим, хто ж є власником цієї компанії. Інформація відкрита та прозора — керівник та кінцевий бенефіціар Гліб Денисов. На місцевих виборах минулого року він був заступником голови центрального штабу партії "Слуга народу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: