fbpx
Сьогодні
22:07 27 Січ 2021

США оголосили загальнонаціональну антитерористичну тривогу

Фото: Reuters

У середу Міністерство внутрішньої безпеки США оголосило загальнонаціональну тривогу щодо тероризму, зіславшись на потенційну загрозу з боку внутрішніх антиурядових екстремістів, які виступають проти Джо Байдена на посаді президента.

«Інформація передбачає, що деякі ідеологічно мотивовані насильницькі екстремісти, що заперечують проти здійснення державної влади і зміни президента, керуючись іншими можливими образами або ідеологічними причинами, можуть продовжувати мобілізуватися для підбурювання або вчинення насильства», – йдеться в повідомленні.

США оголосили загальнонаціональну антитерористичну тривогу

Фото: Reuters

Бюлетень національної системи попередження про тероризм повідомляє, що підвищена загроза нападу «збережеться протягом декількох тижнів після успішної інавгурації президента», яка відбулася 20 січня.

«У DHS немає інформації, що вказує на конкретну, що заслуговує на довіру змову», – йдеться в повідомленні.

«Однак насильницькі безлади тривають в останні дні, і ми як і раніше стурбовані тим, що люди, розчаровані здійсненням державної влади і зміною президента… можуть продовжувати мобілізувати широке коло ідеологічно мотивованих суб'єктів для підбурювання або вчинення насильства».

США оголосили загальнонаціональну антитерористичну тривогу

Фото: Reuters

У попередженні йдеться, що з минулого року посилюються загрози з боку войовничих екстремістів всередині країни, мотивованих обмеженнями по Covid-19, поразкою Дональда Трампа на листопадових виборах, жорстокістю поліції і нелегальною імміграцією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: