fbpx
Сьогодні
21:30 27 Січ 2021

Представник Зеленського заявив, що у "СН" вистачить голосів для призначення Вітренка міністром енергетики

Фото: ukrinform.ua

"Слуга народу" підтримає рішення про виключення Олександра Дубінського з фракції та призначення міністром енергетики Юрія Вітренка.

Про це заявив народний депутат фракції "Слуга народу" Федір Веніславський в ефірі Еспресо.TV.

"З приводу Олександра Дубінського, я мав виступ на засіданні фракції "Слуга народу" і доводив, що як інституція, як держава Сполучені Штати Америки не маючи достатньої доказової бази не можуть вводити санкції. Саме тому, я переконаний, що введені санкції проти пана Дубінського є цілком обґрунтованими і мають достатню кількість доказів. І наша фракція прекрасно розуміє, які наслідки це може мати, якщо не буде відповідної реакції. Враховуючи цей факт, я впевнений, що у фракції знайдеться достатня кількість голосів, щоб тимчасово виключити Олександра Дубінського з фракції "Слуга народу". Особисто я буду голосувати за це", – заявив народний депутат.

Також Веніславський додав, що на голосуванні про призначення Юрія Вітренка міністром енергетики фракція "Слуга народу" чи не одноголосно підтримає цю кандидатуру.

"Щодо пана Вітренка, то хочу зазначити, що голосів у нашій фракції в голосуванні про його призначення міністром енергетики теж вистачить. Під час першого голосування багато народних депутатів не голосували про призначення Вітренка керуючись аргументами, які були оприлюднені в ЗМІ, зокрема, про премії пана Вітренка від НАК "Нафтогазу", тобто, фактично з держбюджету. На останній зустрічі пан Вітренко зміг переконати народних депутатів. Він чітко пояснив якого плану дотримуватиметься у сфері розвитку енергетики. Саме це і збільшило підтримку серед депутатів нашої фракції на його користь"- додав він.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський на засіданні фракції ввечері у понеділок просив "слугу народу" Олександра Дубінського, який потрапив під санкції США, вийти з фракції, але той відмовився. Суперечка на підвищених тонах тривала пів години. Президент зазначив, що попереджав нардепа ще до санкцій, щоб той не ліз у тему плівок і не зв'язувався із Деркачем, бо Деркач – агент ФСБ. Також президент нагадав, що Дубінський "розколював фракцію весь час", і що його "журналістська діяльність" під час депутатства знижувала рейтинг і імідж фракції.

Дубінський кричав, нібито нардепка Анастасія Радіна зрадила Україну, працює на іноземні спецслужби, а "шабунята й соросята" його оббрехали й ввели Зеленського в оману.

Президент у відповідь на це заборонив нардепові прикриватися ним, а звинувачення Дубінського на адресу "Центру протидії корупції" назвав дитячими, пояснивши що "це не гілка влади, а громадська організація, щоб її критикувати". Також Зеленський порадив Дубінському утриматися від виправдань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: