fbpx
Сьогодні
Промо 11:09 27 Січ 2021

Тест на коронавірус у Києві: де зробити ПЛР

Фото medilabs.com.ua

Проведення ПЛР тестувань залишається важливим елементом боротьби з пандемією COVID-19 поруч із карантинними обмеженнями.

Цього тижня завершився січневий локдаун. Але епідемія нікуди не відступила і Україна повернулась до обмежень помаранчевої зони. Серед заборон:

  • проведення масових культурних, спортивних, соціальних, рекламних заходів, у яких бере участь понад 20 осіб та недотримана дистанція в 1,5 метра між учасниками, 
  • робота закладів громадського харчування з 23:00 до 7:00, 
  • проведення дискотек, робота нічних клубів
  • приймання відвідувачів у музеях, на виставках, у галереях тощо, якщо в залах присутня більш як одна особа на 10 квадратних метрів, 
  • відвідування закладів освіти у разі, коли на самоізоляції перебуває більш ніж 50% учнів та персоналу закладів освіти, 
  • релігійні заходи в приміщеннях за умови присутності більш ніж однієї особи на 5 кв.м, працювати спортивні зали та фітнес-центр

Міністерство охорони здоров'я ж планує повернутися до системи адаптивного карантину, коли обмеження застосовують до регіону, де фіксують спалахи захворюваності:

"Протягом цього тижня ми проаналізуємо епідситуацію в регіонах і хочемо повернутися до адаптивного карантину", – заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За словами міністра, за минулий тиждень в Україні виявили 30,612 тис. випадків захворюваності, що майже на 14 тис. менше, ніж попереднього тижня, тож карантинні обмеження дали свій результат.

За результатами ПЛР-тестів на COVID-19 в Україні сьогодні було виявлено 2516 нових випадків коронавірусної хвороби. ПЛР тести на коронавірус у Києві станом на сьогодні дали 146 випадків. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у своєму Facebook. Це найменша кількість випадків хвороби в Україні за добу з середини вересня. 

Нагадаємо, що ПЛР тестування — на сьогодні найбільш надійний спосіб виявлення вірусу COVID-19 в організмі людини. Зробити ПЛР тест на ковід 19 безкоштовно можна лише з направленням від лікаря за наявності відповідної симптоматики та показань. В інших випадках ПЛР тест в Києві та в інших містах країни можливо зробити у приватних клініках за власний кошт. Провести ПЛР тест на коронавірус у Києві у своїх лабораторіях пропонує компанія «Меділабс». 

Реклама на сайті "Рубрика"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: