fbpx
Сьогодні
13:36 27 Січ 2021

Після інавгурації Байдена в Україні відкрили дві справи проти президента США та Порошенка, - адвокат

English version here

Фото УНІАН

Нові провадження стосовно Петра Порошенка та новообраного президента США Джозефа Байдена було відкрито через два дні після інавгурації президента США.

Про це повідомив адвокат Порошенка Ігор Головань, пише Інтерфакс.

"20 січня цього року українці разом із цілим світом дивилися інавгурацію нового президента Сполучених Штатів Байдена. Дивилися з великими надіями на поглиблення співпраці нашої країни зі стратегічним союзником. Оскільки під час каденції п'ятого президента України Порошенка й тодішнього віце-президента Байдена ця співпраця була дуже позитивною і корисною для нас", – нагадав Головань на брифінгу.

"З певною радістю – як ми тепер бачимо, лицемірною, дивилися на цю інавгурацію і в офісі нинішнього президента Зеленського. Чому я говорю "лицемірною"? Тому що вже 22 січня, через два дні після інавгурації президента Сполучених Штатів, було зареєстровано два нові кримінальні провадження, що стосуються нібито втручання в діяльність колишнього генерального прокурора України Шокіна з боку п'ятого президента України Порошенка та нинішнього президента Сполучених Штатів Байдена", – повідомив він.

"Хто ж виконавці цієї провокації? А виконавці ті самі. Визнаний міжнародною спільнотою агент держави-агресора Деркач, Печерський суд і нинішня українська влада, якою маніпулюють агенти держави-агресора… Тобто знову намагаються зруйнувати такими провокаціями стратегічне партнерство між Україною і США", – резюмував Головань.

Агентство "Інтерфакс-Україна" пише, що направило запит до Офісу генпрокурора України щодо цієї інформації, а в суді не змогли підтвердити або спростувати інформацію про відкриття таких справ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: