fbpx
Сьогодні
22:31 27 Січ 2021

Нардепи вже запропонували питання для першого всеукраїнського референдуму: що відомо

Народні депутати України від різних політичних сил прокоментували закон "Про всеукраїнський референдум", ухвалений Верховною Радою, і розповіли, про що треба спитати в українців у першу чергу.

Про це пише "Україна 24".

"Я вважаю, треба ставити те питання, яке хвилює людей – це питання війни та миру. Це моя позиція, не позиція фракції, але я вважаю, що людей в першу чергу хвилює питання війни та миру в нашій державі і шляху виходу з цієї ситуації. Над формулюванням питання треба подумати, але я б на референдум виніс певну формулу, яка стала би дороговказом до миру", – заявив нардеп від "Слуги народу" Данило Гетманцев.

Голова партії "Слуга народу", нардеп Олександр Корнієнко вважає, що українцям можна поставити "багато цікавих нагальних питань".

"Я думаю, що нам треба наводити лад з тими питаннями, які з тих чи інших причин не знайдуть зараз у парламенті однієї позиції. Наприклад, скорочення кількості нардепів до 300. Я би це питання продублював на референдумі", – зазначив Корнієнко.

Нардеп від "Батьківщини" Тарас Крулько заявив, що лідер політсили Юлія Тимошенко запропонувала винести на референдум одразу п'ять питань:

"1. Що робити з газом національного видобутку, щоб він народу продавався з націнкою не більше 30%. 2. Висловитися з приводу розпродажу сільськогосподарської землі. 3. Висловитись з приводу розпродажу стратегічної власності. 4. Висловитись з приводу легалізації марихуани. 5. Питання легалізації грального бізнесу".

Нардеп від "Європейської солідарності" Артур Герасимов пояснив, які ключові виклики сьогодні стоять перед людьми та державою.

"А вони такі: як нам подолати пандемію, як захистити людей від зростання тарифів, і давайте не забувати, що в нас іде війна з Росією. На сьогодні пандемія – номер один. Я б поставив питання чітко: чи хочете ви вакцинуватись до вересня?" – заявив Герасимов.

Нагадаємо, Верховна Рада сьогодні підтримала законопроєкт про всеукраїнський референдум, внесений президентом Володимиром Зеленським, який передбачає можливість електронного голосування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: