fbpx
Сьогодні
14:34 27 Січ 2021

До українсько-угорських відносин треба підходити з гарячим серцем, але з холодною головою, - Кулеба

English version here

Немає жодних підстав вважати, що угорське співтовариство в Україні схильне до сепаратизму.

Про це глава МЗС Дмитро Кулеба сказав на прес-конференції з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто.

"Немає жодних підстав вважати, що українські угорці схильні до сепаратизму, так само як немає жодних підстав вважати, що українська держава хоче заподіяти будь-якої шкоди українським угорцям Закарпаття. Ми є однією країною, одним суспільством, і такими будемо завжди".

При цьому Кулеба наголосив, що є одна суттєва перепона для розвитку українсько-угорських відносин – це емоції та підозри.

"Ми окремо сьогодні поговорили з Петером про це, і ми погодилися, що до українсько-угорських відносин треба підходити з гарячим серцем, але з холодною головою. Я категорично засуджую будь-які прояви неповаги до угорського товариства України і вважаю неприйнятною будь-яку антиукраїнську риторику, яка звучить від окремих кіл в Угорщині", – наголосив Кулеба.

Український міністр додав, що немає жодних підстав підозрювати співтовариство українських угорців загалом у будь-яких злих намірах.

"Але можуть бути індивідуальні кримінальні провадження, в рамках яких діяльність конкретних людей розслідуватимуть. Ми живемо в країні, де панує верховенство права, де є слідство, де є суд, і кожен має можливість захистити себе в суді. Але я глибоко переконаний, що діяльність однієї людини не має тримати в заручниках відносини між двома добрими країнами-сусідами. Якщо порушив закон – маєш нести відповідальність, якщо довів у суді, що ти не порушив закону – всі обвинувачення знімаються", – пояснив Кулеба.

У свою чергу глава МЗС Угорщини зазначив, що сподівається на те, що Будапешт також зацікавлений у тому, щоб розвинути взаємну довіру.

"Пан міністр говорив про верховенство права і що кожен може користуватися своїм правом, і що він не згоден із будь-якими заявами про наміри сепаратизму в Угорщині. Я хочу сподіватися, що всі учасники, які є представниками української держави, теж діятимуть у такому напрямі", – додав Сіярто.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: