fbpx
Сьогодні
16:47 26 Січ 2021

За перешкоджання перевіркам пожежної безпеки будуть карати штрафами

Фото: Рубрика

Парламент планує карати за перешкоджання перевіркам пожежної безпеки серйозними штрафами.

Відповідний законопроєкт №3931 народні депутати схвалили за основу. За документ проголосували 265 нардепів.

Закон пропонує додати нову статтю у Кодекс про адміністративні правопорушення "Створення перешкод для діяльності уповноважених посадових осіб центрального органу виконавчої влади, який здійснює державний нагляд (контроль) у сфері техногенної та пожежної безпеки, в тому числі пов'язаної з проведенням перевірок".

За перешкоджання може загрожувати штраф у розмірі від тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-34 тисячі гривень), а за повторне порушення протягом року – від двох тисяч до трьох тисяч таких мінімумів (34-51 тисяча гривень).

Згідно з документом, поліцейські і посадові особи органу державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки отримують повноваження складати протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 18514 Кодексу.

У законі прописані дії на випадок, якщо правопорушники будуть не давати оформити протокол. Співробітникам поліції планують дозволити проводити адміністративне затримання до встановлення особи правопорушника, якщо останній перешкоджає перевірці пожбезпеки.

Раніше Київський райсуд Харкова заарештував 43-річного В'ячеслава Кравченка, який орендував приміщення і організував незаконний будинок престарілих. Він, його дружина і Акопян пробудуть під вартою щонайменше до 21 березня.

Нагадаємо, що пансіонат для літніх людей "Золотий час" у Харкові, під час пожежі в якому загинули 15 осіб, не був зареєстрований і діяв незаконно.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів "негайно розібратися в ситуації". З цією метою створено державну комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. Комісія матиме встановити причин цієї трагедії та напрацювати механізмі запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому.

В Харкові оголосили 22 січня днем жалоби за загиблими внаслідок пожежі. Невдовзі після цього президент України підписав указ, за яким 23 січня оголошення Днем жалоби в Україні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: