fbpx
Сьогодні
09:07 26 Січ 2021

ЄС визначиться із санкціями проти Росії після рішення суду над Навальним

Євросоюз зачекає на рішення російського суду стосовно ув'язнення чи звільнення опозиціонера Олексія Навального, перш ніж вирішуватиме питання запровадження нових санкцій.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на заяву, зроблену міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом після зустрічі з главами МЗС інших держав-членів ЄС.

«Ми домовилися сьогодні почекати на рішення суду, почекати й подивитися… чи Олексія Навального звільнять за 30 днів», – сказав Маас, додавши, що «це ще не кінець».

За словами високого представника ЄС Жозепа Борреля, у Ради міністрів закордонних справ ЄС не було єдиної позиції щодо запровадження нових санкцій проти Російської Федерації, тож жодного рішення з цього приводу у понеділок не було прийнято.

Жозеп Боррель заявив, що планує відвідати Москву наступного тижня, аби закликати російську владу звільнити Навального та його затриманих прихильників. Він додав, що лідери Євросоюзу планують обговорити подальші дії щодо Росії на саміті 25-26 березня.

Як вже повідомлялося, російський опозиційний політик Олексій Навальний 17 січня повернувся в Росію з Німеччини, де проходив лікування після отруєння в Томську, і був відразу затриманий російською владою. У відділку поліції підмосковного міста Хімки наступного дня відбувся "суд" над російським опозиціонером, який виніс рішення про арешт Олексія Навального на термін у 30 діб.

21 січня Європарламент прийняв резолюцію у зв'язку з арештом Олексія Навального, в якій запропонував євроінституціям ґрунтовно переглянути стосунки між ЄС і Російською Федерацією, а також негайно зупинити будівництво газопроводу "Північний потік -2".

Глави держав і урядів країн ЄС 22 січня звернулися з вимогою звільнити Навального.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: