fbpx
Сьогодні
14:58 26 Січ 2021

Уряд хоче ввести віртуальні мобільні номери для жителів окупованих територій України

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розглядає можливості впровадження віртуальних мобільних номерів для жителів ОРДЛО.

Про це пише пресслужба Мінреінтеграції, яка цитує заступника міністра з питань реінтеграції ТОТ Снавера Сейтхалілєва.

"Внаслідок тимчасової окупації Росією частини території України, провадження діяльності мобільних операторів в окупованих районах унеможливлена. Це значно ускладнило комунікацію з громадянами України, які проживають на ТОТ.

Мешканці ТОТ позбавлені можливості безперешкодного доступу до державних сервісів та електронних послуг, що надаються з використанням мобільного номера заявника (адміністративні, банківські, медичні послуги). Відсутність можливості бути на зв'язку є одним з чинників, що викликають занепокоєння у абітурієнтів, батьки яких залишаються на ТОТ, коли діти розмірковують про вступ до закладів вищої освіти в інших регіонах України".

Одним із ймовірних варіантів розв'язання цієї проблеми є технологія віртуального мобільного номера (без наявності фізичної SIM-карти).

Мінреінтеграції звернулося до мобільних операторів щодо можливості створення спеціального тарифу для мешканців тимчасово окупованих територій України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: