fbpx
Сьогодні
16:13 26 Січ 2021

UkraineInvest: Україна відкриває понад 50 представництв для іноземних інвесторів

English version here

Фото: Рубрика

Наразі пріоритетними є проєкти залучення інвестицій до Державної служби геології та надр України

Під час пресконференції "Мінерали майбутнього", присвяченій презентації інвестиційного потенціалу України, Роман Опімах, голова Державної служби геології та надр України та Сергій Цівкач, виконавчий директор UkraineInvest, розповіли про майбутні можливості залучення в Україну іноземних інвестицій. Про це повідомляє «Рубрика».

Ukraine Invest є єдиним урядовим офісом, який відповідає за залучення та підтримку інвестицій в Україні іноземними інвесторами. Інвестування почалось ще у 2000-х роках і поступово нарощувалось: у 2019 році за всі роки вже налічувалось 5,2 мільярда накопичених іноземних інвестицій, а у 2020 – 4,7 мільярдів доларів.

Держгеонадра: Україну чекають іноземні інвестиції

Після підписання найближчим часом Президентом закону про стимулювання значних інвестицій в економіку України, UkraineInvest стане тією установою, яка буде супроводжувати інвестиційні проєкти, створені сумісно українськими та закордонними інвесторами в ролі інвестиційної няні.  

За словами Сергія Цівкача, їхня співпраця з Геонадрами означає для держпідприємства можливість притоку інвестицій, створення нових робочих місць, залучення нових технологій та європейських підходів до керування цими проєктами. Зараз Держгеонадра представляють 30 проєктів, до яких Ukraine Invest залучатиме інвестиції іноземних партнерів, або інвестиції, фінансовані спільно українськими та іноземними інвесторами.

роман опімах

Фото: Рубрика

Для того, аби мати можливість успішно реалізувати проєкт, UkraineInvest співпрацює з бізнес-асоціаціях в цільових країнах та українськими діаспорами за кордоном. У 2020 році  UkraineInvest почали співпрацювати з МЗС. У 2021 планується залучення дипломатичних представників в тих країнах, де знаходяться цільові інвестори. Таким чином UkraineInvest планує створити 50-70 інформаційних точок для інвесторів. 

Нагадаємо, Державна служба геології та надр України презентувала інвестиційний потенціал видобутку на території України корисних металів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: