fbpx
Сьогодні
17:22 26 Січ 2021

У КМДА може з'явитися уповноважений з прав людей із інвалідністю

Мер Києва Віталій Кличко ініціював призначення уповноваженого Київської міської ради з прав людей із інвалідністю.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Розроблений відповідний проєкт рішення міської ради, який найближчим часом розглянуть депутати Київради.

Уповноважений забезпечуватиме здійснення Київською міською радою конституційних повноважень щодо забезпечення додержання прав і законних інтересів людей з інвалідністю, у тому числі тих, які отримали інвалідність у зоні проведення антитерористичної операції, інвалідів війни.

Відомо, що Київ ще у 2019 році розглядав можливість введення відповідної посади, було розроблено проєкт рішення міської ради, однак остаточного рішення прийнято не було. У КМДА наголошують, що попри це питання захисту прав та інтересів громадян з інвалідністю щороку набуває все більшої ваги і потребує комплексного підходу.

"У Києві мешкає понад 160 тисяч людей з інвалідністю. Фактично кожен з них має свої індивідуальні потреби, проте медичні, освітні, соціальні послуги повинні бути доступними для всіх. Мова йде про всі сфери життя міста. Посада Уповноваженого Київської міської ради – це ще один важливий крок в реалізації прав людей з інвалідністю, що гарантовані міжнародними конвенціями та українським законодавством. Ця посада дасть змогу об'єднати та скоординувати роботу служб таким чином, щоб забезпечити рівну доступність та гарантувати дотримання прав усіх людей з інвалідністю", – переконана заступниця голови КМДА Марина Хонда.

За її словами, перед уповноваженим стоїть багато завдань та викликів, однак Київ як сучасна та прогресивна європейська столиця консолідує всі зусилля, щоб стати комфортнішою та більш доступною кожному мешканцю та гостю міста.

Кличко подав на розгляд депутатам Київради кандидатуру Лесі Петрівської – депутатки Київради, співзасновниці ГО "Всеукраїнська асоціація перекладачів жестової мови та людей з інвалідністю". Працює перекладачем жестової мови.

Леся Петрівська виросла в сім'ї людей з інвалідністю і понад 16 років її діяльність пов'язана із захистом прав людей з інвалідністю.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: