fbpx
Сьогодні
09:47 26 Січ 2021

"Слуги народу" думають, як реагувати на санкції США проти Дубінського

English version here

Фракція «Слуга народу» поки що не визначилася, яким чином реагувати на санкції, запроваджені США стосовно депутата Олександра Дубінського.

Про це у коментарі журналістам заявив перший заступник очільника фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

За його словами на фракції було ухвалено провести опитування, яким чином діяти депутатам монобільшості.

«Ми вирішили провести опитування серед депутатів фракції щодо пана Дубінського і запропонували три варіанти:

  1. підтримувати пана Дубінського, тобто спрямовувати певні листи на підтримку;
  2. виключення з фракції;
  3. ініціювання до певних структур звільнення пана Дубінського з посади заступника голови комітету (з питань податкової та митної політики – ред.)», – розповів Корнієнко.

Депутат додав, що остаточне рішення стосовно Дубінського буде ухвалено в найближчі день-два.

Нагадаємо, що 11 січня Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадив додаткові санкції проти сімох фізичних осіб та чотирьох організацій, які є частиною "російської мережі закордонного впливу", пов'язаної з Андрієм Деркачем.

Санкції США запроваджені проти колишніх українських посадовців Костянтина Кулика, Олександра Онищенка, Андрія Теліженка, а також чинного народного депутата Олександра Дубінського, який оприлюднив так звані плівки Деркача. Крім того, до "чорного списку" потрапили люди, які працювали в команді Деркача, – Петро Журавель, Дмитро Ковальчук та Антон Симоненко. Обмеження запроваджені також проти медіакомпаній NabuLeaks, Era-Media TOV, Only News та Skeptik TOV.

Дубінський наполягав на негайному проведенні засідання фракції для розгляду питання запровадження Міністерством фінансів США санкцій проти нього.

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що питання накладання санкцій на Дубінського буде розглянуто поряд з іншими актуальними питаннями на найближчому засіданні фракції.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: