fbpx
Сьогодні
15:45 26 Січ 2021

НБУ попередив банки про ризики співпраці з Дубінським та іншими підсанкційними особами

Національний банк України повідомив банки про санкції, введенні США, щодо народного депутата Олександра Дубінського і попередив про ризики при співпраці з підсанкційними особами.

Про це пише LIGA.net, яка цитує лист НБУ.

"У зв'язку з цим звертаємо увагу на ризики, пов'язані із здійсненням фінансових операцій з особами, включеними в OFAC SDN List, і вважаємо за потрібне запропонувати фінансовим установам вжити належних заходів обережності з метою управління такими ризиками".

У списку санкцій потрапили 7 громадян України: депутат від "Слуги народу" Олександр Дубинський, екс-прокурор Костянтин Кулик, колишній депутат Олександр Онищенко, бізнесмени Антон Симоненко, Андрій Теліженко, Петро Журавель.

Крім того під санкціями виявилися ТОВ "Ера Медіа", ІА "Онлі Ньюз", ТОВ "Скептик" і сайт NABULeaks, пов'язані з депутатом Андрієм Деркачем (включений до списку санкцій у вересні 2020 року).

 

 
Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський на засіданні фракції ввечері у понеділок просив "слугу народу" Олександра Дубінського, який потрапив під санкції США, вийти з фракції, але той відмовився. Суперечка на підвищених тонах тривала пів години. Президент зазначив, що попереджав нардепа ще до санкцій, щоб той не ліз у тему плівок і не зв'язувався із Деркачем, бо Деркач – агент ФСБ. Також президент нагадав, що Дубінський "розколював фракцію весь час", і що його "журналістська діяльність" під час депутатства знижувала рейтинг і імідж фракції.

Дубінський кричав, нібито нардепка Анастасія Радіна зрадила Україну, працює на іноземні спецслужби, а "шабунята й соросята" його оббрехали й ввели Зеленського в оману.

Президент у відповідь на це заборонив нардепові прикриватися ним, а звинувачення Дубінського на адресу "Центру протидії корупції" назвав дитячими, пояснивши що "це не гілка влади, а громадська організація, щоб її критикувати". Також Зеленський порадив Дубінському утриматися від виправдань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: