fbpx
Сьогодні
18:07 26 Січ 2021

Арестович розповів, що Росія на засіданні ТКГ спробувала надати фейкові докази обстрілу українськими військовими

Росія на переговорах щодо Донбасу надала фейкові докази обстрілу українськими військовими населеного пункту, але ця спроба не була успішною.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна24" речник української делегації у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович.

Коментуючи позачергове засідання ТКГ, скликане на вимогу України, Арестович зазначив:

"Треба подивитися на передісторію. Там мова йшла про те, що не лише ми відмітили, що вони поранили нашого бійця і обстріляли житловий будинок, але й російська сторона зробила фейк про те, що нібито українські підрозділи обстріляли з важкої артилерії та мінометів населений пункт. Спробували обдурити місію СММ ОБСЄ, надавши так звані "докази" – акуратно знятий лист шифера і фото стовпчика, на якому іржавий дріт, і іржавий зріз місця, на якому воно пошкоджено було. Всі посміялися, це не пройшло".

За словами речника української делегації, росіяни в такий спосіб намагаються "збити отой самий координаційний механізм, який існує", щоб отримати можливість перевіряти українські позиції.

"Пам'ятаєте, як це було з 503-м батальоном морської піхоти і позиціями в Шумах? Вони хочуть можливість контролювати постійно. А насправді за цим стоїть політична воля Російської Федерації, яка полягає в тому, що вони хочуть примусити нас до прямої взаємодії з маріонетковими квазіутвореннями, які вони називають "народними республіками", – пояснив він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: