fbpx
Сьогодні
16:16 25 Січ 2021

Зеленський заявив, що програма вакцинації має містити план по кожній області

English version here

фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський дав завдання якнайшвидше представити детальну програму вакцинації проти COVID-19 в Україні.

Про це президент сказав на нараді.

Денис Шмигаль доповів, що на сьогодні у лікарнях відведено під хворих на COVID-19 понад 66,3 тис. ліжок, з яких 55 тис. забезпечені подачею кисню.

«Найближчим часом МОЗ дослідить ситуацію в регіонах, і залежно від показників ми ухвалимо рішення про запровадження адаптивного карантину по окремих областях. Тобто повернемося до зелених, жовтих, помаранчевих і червоних зон», – зазначив Шмигаль.

За його словами, ці зміни у разі прийняття набудуть чинності через сім днів після ухвалення.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив про зменшення відсотка позитивних результатів тестів на COVID-19 серед усіх протестованих людей: якщо раніше цей показник в середньому був на рівні 34-35%, то нині – в межах 21%.

На завершальній стадії перебувають переговори щодо закупівлі вакцини.

Очікується, що вакцинація в Україні може розпочатися з лютого. За словами міністра охорони здоров'я, на першому етапі її проводитимуть мобільні бригади.

Зеленський наголосив, що програма вакцинації в Україні має містити детальний план по кожній області.

«Треба визначити кількість вакцин, чіткі терміни вакцинації, перелік категорій населення, які мають вакцинуватися в першу чергу. Також має бути налагоджена система менеджменту та логістики вакцини, зокрема створені електронні системи запису, фіксації, місць щеплень, та розподіл поставок», – зазначив президент.

Крім того, має бути проаналізована ситуація з тими, хто вже перехворів на COVID-19, щоб визначити, коли цю категорію людей потрібно вакцинувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: