fbpx
Сьогодні
10:21 25 Січ 2021

Зеленському – 43 роки: наймолодший президент України святкує день народження

English version here

У понеділок, 25 січня, свій 43-й день народження святкує президент України Володимир Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський із самого ранку вже встиг потренуватися у спортзалі, звідки і запостив в Instagram фото.

Глава держави сьогодні відзначає день народження, але свій ранок почав зі спорту – о 7-й він вже був в спортзалі. У зв'язку з цим він влучно підписав своє фото: "7:00 на годиннику. 43 за паспортом, 30 – в душі".

Зеленському – 43 роки

Ми вирішили нагадати 10 фактів із життя шостого президента української держави.

1. Народився 25 січня 1978 року у Кривому Розі. Чотири роки Володимир жив у Монголії, де працював його батько. Там він пішов у перший клас. Потім родина повернулася до Кривого Рогу.

Зеленському – 43 роки

2. У 16-річному віці Зеленський виграв грант на безкоштовне навчання у Ізраїлі. Однак не поїхав туди вчитися, оскільки проти цього був його батько. Пізніше саме за наполяганням батька Зеленський піде вчитися на юриста, а не на режисера, як він сам того хотів.

Зеленському – 43 роки

3. У студентські роки захоплювався Клубом винахідливих і кмітливих, створив театр мініатюр "Беспризорник". Грав у криворізькій команді КВК "Запоріжжя-Кривий Ріг-Транзит". У 1997 році була створена команда "95-ий квартал". Зеленський став у ній не тільки капітаном і актором, а й автором більшості номерів. У 1999-2003 роках "95-ий квартал" виступав у Вищій Лізі КВК. Наприкінці 2003 року телеканал 1+1 запропонував "95-му кварталу" зробити серію концертів, що складаються з найкращих номерів команди. У 2004 році команда починає готувати свій найвідоміший проект, одночасно підробляючи в різних телепередачах.

4. У 2005 році на телеканалі "Інтер" стартує телешоу "Вечірній квартал", ідеологом, автором, режисером і провідним актором якого є Володимир Зеленський. Згодом, команда "95-й квартал" перетворюється у "Студію Квартал-95", власниками якої є Володимир Зеленський, Борис Шефір і Сергій Шефір. Студія випускає декілька проектів ("Вечірній квартал", "Бійцівський клуб", "Україно, вставай"), пише сценарії для телепередач ("Пісня року", "Полундра"), мюзиклів ("За двома зайцями", "Три мушкетери", "Дуже новорічне кіно, або ніч у музеї"), фільмів, корпоративів.

5. У 2010-2012 роках Володимир Зеленський – генеральний продюсер телеканалу "Інтер".

6. У листопаді 2013 року журнал Forbes порахував прибутки українських знаменитостей. Зеленський із колегами, за даними видання, заробили близько $ 10 млн.

Зеленському – 43 роки

7. У лютому 2015 року народний депутат України Антон Геращенко повідомив про те, що правоохоронці затримали злочинну групу, яка готувала замах на Володимира Зеленського і його сім'ю. З його слів, банда налічувала 7 осіб, один з них, згідно з оперативними даними, має зв'язок з главою представництва Чеченської республіки. Вони мали помститися Зеленському за висміювання Рамзана Кадирова.

8. Зеленський зіграв роль вчителя Василя Голобородька, який став президентом, в популярному телесеріалі "Слуга народу".

9. Зі своєю майбутньою дружиною – Оленою Кияшко зустрічався понад 7 років. Олена і Володимир вчилися у паралельних класах. За освітою вона – юрист, хоча була і лишається одним із авторів "Студії Квартал-95". У 2003 році пара побралася. Подружжя виховує доньку Олександру (2004 р.н.) та сина Кирила (2013 р.н.).

Зеленському – 43 роки

10. У першому турі президентських виборів Володимир Зеленський отримав 30,24% голосів. За результатами другого туру виборів він набрав 73,22% й здобув перемогу над Петром Порошенком. 21 квітня 2019 року був обраний президентом України.

інавгурація зеленського

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: