fbpx
Сьогодні
16:00 25 Січ 2021

Україна виступила проти Росії в ПАРЄ: нардеп розповів нові деталі

У Страсбурзі відкривається сесія Парламентської Асамблеї Ради Європи після річної перерви. Україна намагається оскаржити непідтверджені повноваження делегації Росії в ПАРЄ.

Подробиці розповів в ефірі каналу "Україна 24" народний депутат від партії "Євросолідарність", член української делегації Олексій Гончаренко.

"ПАРЄ підтримала українську делегацію в питанні оскарження повноважень російської делегації. Для того, щоб ця процедура офіційно почалася, потрібно було зібрати не менше 30 голосів як мінімум 5 різних країн. Ми отримали 38 голосів, і процедура розпочата. Нас підтримали Литва, Латвія, Естонія, Грузія, Польща, Велика Британія і деякі інші країни", — заявив він.

Гончаренко розповів, які наслідки може мати ініціатива української делегації.

"Щодо наступних кроків, ми побачимо, є більшість чи ні, в четвер вранці. До цього моменту моніторинговий комітет ПАРЄ має підготувати доповідь, в якій надати пропозицію, що робити стосовно Російської Федерації. На жаль, якщо раніше була така опція, як накласти санкції, то півтора року тому це було виключено з правил ПАРЄ, і тепер може бути тільки одне — допустити росіян до роботи або вигнати звідси.

Звичайно, набрати більшість голосів за те, щоб виключити російську делегацію, дуже складно, але сам факт того, що процедура оскарження почалася і будуть окремі дебати, багато чого варте. Ми зможемо використовувати ці дебати, щоб донести ситуацію щодо Російської Федерації і її агресії на адресу України до наших європейських колег", — сказав він.

Раніше стало відомо, що Україна у ПАРЄ оскаржила повноваження російської делегації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: