fbpx
Сьогодні
10:56 25 Січ 2021

Пожежа в харківському пансіонаті: у хоспісі помер один з врятованих

У хоспісі, що в Харківській міській багатопрофільній лікарні №17, помер один із врятованих під час пожежі в будинку для літніх людей, яка сталася 21 січня. 

Інформацію підтвердили ЗМІ в пресслужбі Харківської міськради, передає Укрінформ.

«В неділю, 24 січня, помер 80-річний чоловік, якого одразу після пожежі доставили в хоспіс», – повідомили в міськраді. Причину смерті не вказали, посилаючись на лікарську таємницю.

Як повідомлялося, в хоспісі перебувало четверо врятованих (трьох туди доставили одразу, ще одного постраждалого – наступного дня після надання необхідної допомоги в токсикологічному відділенні після отруєння димом). 22 січня директор 17-ої лікарні повідомляв, що деякі врятовані не можуть говорити, перебувають у неконтактному стані через захворювання та вік, і всі не можуть самостійно пересуватися.

Як додали сьогодні в міськраді, ще один врятований, який отримав до 20% опіків, перебуває в опіковому відділенні лікарні невідкладної допомоги ім. Мещанінова в задовільному стані.

Раніше Київський райсуд Харкова заарештував 43-річного В'ячеслава Кравченка, який орендував приміщення і організував незаконний будинок престарілих. Він, його дружина і Акопян пробудуть під вартою щонайменше до 21 березня.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський у п'ятницю зранку прибув до Харкова.

Нагадаємо, що пансіонат для літніх людей "Золотий час" у Харкові, під час пожежі в якому загинули 15 осіб, не був зареєстрований і діяв незаконно.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів "негайно розібратися в ситуації". З цією метою створено державну комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. Комісія матиме встановити причин цієї трагедії та напрацювати механізмі запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому.

В Харкові оголосили 22 січня днем жалоби за загиблими внаслідок пожежі. Невдовзі після цього президент України підписав указ, за яким 23 січня оголошення Днем жалоби в Україні.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: