fbpx
Сьогодні
15:25 25 Січ 2021

МЗС планує розширити експорт та відкрити нові посольства в країнах Африки

Міністерство закордонних справ планує в цьому році відкрити нові дипломатичні установи в Африці і посилити кадровий ресурс, у тому числі з акцентом на економіку.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив заступник міністра закордонних справ (CDTO) Дмитро Сенік.

Дипломат розповів, що МЗС планує низку заходів і ділових місій в африканські країни для популяризації нашого експорту, як тільки дозволять постпандемійні умови.

"Наразі ми обговорюємо з вітчизняним бізнесом попереднє опрацювання можливостей і аналіз країн для визначення стратегії виходу української продукції на ринки Африканського континенту. У нас вже є сталі системні ділові зв'язки з країнами Північної Африки, а в даному випадку ми робимо особливий наголос на так званий регіон Підсахарської Африки, де ми плануємо активізувати зусилля в напрямку експорту української продукції", – сказав Сенік.

За його словами, оскільки Африканський континент дуже динамічно розвивається, Україна може відіграти важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки цих країн, взяти участь в інфраструктурних та промислових проєктах, а також запропонувати африканським партнерам наші освітні програми.

Коментуючи потенційну конкуренцію з Росією за ринки Африки, яка звернула на них увагу раніше за Україну, заступник міністра зазначив, що вона можлива у різних сферах – від продовольства до машинобудування і суднобудування, від сільського господарства до технологій.

"Але, на відміну від Росії, яка намагається відновити свій радянсько-імперський вплив на цей регіон, наше завдання – відбудувати партнерські взаємовигідні відносини з країнами Африки, зарекомендувати себе в цих країнах як надійного партнера… Ми не в усіх країнах маємо послів, але плануємо в цьому році посилити дипломатичну присутність в Африці. Сподіваємось на відкриття нових дипломатичних установ і посилення кадрового ресурсу, у тому числі з акцентом на економіку", – зауважив він.

Сенік також акцентував, що важливою складовою нашої експансії на континент є максимальна автоматизація процесів у посольствах в Африці.

У цьому контексті він поінформував, що МЗС планує перенести більшість послуг, насамперед консульських, у цифрову сферу.

"По-перше, це буде популяризувати Україну як передову ІТ-країну. По-друге, це дозволить мінімізувати будь-яку можливу корупційну складову", – вважає Сенік.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: