fbpx
Сьогодні
18:22 25 Січ 2021

Ляшко заявив, що Україні варто переглянути питання дозволу використання канабісу в медцілях

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що розв'язання питання з легалізацією марихуани важливе для тяжкохворих пацієнтів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

"Як лікар, переконаний, що потрібно говорити і пояснювати про медичний канабіс. Легалізація канабісу в медичних цілях – це в першу чергу, про вирішення питання зменшення болю для тяжкохворих. А не політика", – сказав Ляшко.

За його словами, терапевтичне застосування канабісу підтверджено вченими для тяжкохворих пацієнтів.

"Зокрема, онкохворих і паліативних хворих, дітей з епілепсією, пацієнтів з депресією і тривожними станами, військових з посттравматичним синдромом, людей з хворобами Альцгеймера, Паркінсона, розсіяним склерозом та псоріазом", – зауважив санлікар.

Ляшко додав, що Україні варто було б переглянути це питання.

"Україні вже також варто переглянути питання дозволу використання канабісу в медичних цілях для осіб, які потребують такого виду лікування.Вживання канабісу з медичною ціллю дозволено у – Данії, Австрії, Італії, Канаді, Швейцарії, Польщі, Фінляндії, Північній Македонії. Також, медична марихуана дозволена в Туреччині, Ізраїлі, Росії, Замбії, Зімбабве, Перу, Таїланді, Вануату та Панамі", – наголосив він.

Головний санітарний лікар додав, що легалізувати марихуану потрібно без ажіотажу, оскільки в пріоритеті – допомога важкохворим людям.

"Як показує практика цих країн, легалізувати медичний канабіс цілком реально без ажіотажу. Але за умови, що в пріоритеті стоять люди, які залежні від болю", – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: