fbpx
Сьогодні
10:33 25 Січ 2021

Кулеба сказав, що ми не повинні зачаровуватися Навальним, з точки зору інтересів України

Фото Reuters

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, що Україна підтримує заклики до звільнення російського опозиціонера Олексія Навального, оскільки він є ворогом президента РФ Володимира Путіна, однак не варто їм зачаровуватися з точки зору інтересів української держави.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24" увечері в неділю.

"Тому ми зайняли жорстку принципову позицію, оскільки, по-перше, неправильно бити людей, які вийшли на протест на захист своїх громадянських прав. А по-друге, є така приказка: ворог мого ворога – мій друг".

За його словами, Навальний зараз є уособленням протестів. "Насправді росіяни вийшли не на захист Навального, а на захист самих себе. Але він є ворогом Путіна, тому ми підтримуємо і свободу Навального, і всіх людей, які виступають за цю свободу".

"Треба розуміти Росію. Ми не повинні теж зачаровуватися Олексієм Навальним, з точки зору інтересів України. Я переконаний, що бутерброд доведеться повернути, до того ж ненадкушеним і свіжим, у гарному стані. Тут не повинно бути жодних ілюзій", – наголосив міністр.

Також він вважає, що Навальному доведеться вибачатися за російську агресію щодо України в разі очолення ним Росії "на якусь перспективу в результаті демократичних виборів" або заняття ним якогось політичного місця в системі.

"Але, як я сказав, ворог мого ворога є моїм другом. Тому, якщо Навальний є ворогом Путіна, то ми підтримуємо Навального. Все дуже просто", – підсумував Кулеба.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: