fbpx
Сьогодні
22:12 24 Січ 2021

Рада не може призначити вибори мера Харкова: причина

Верховна Рада не може розглянути питання про призначення позачергових виборів міського голови Харкова через відсутність деяких необхідних для цього документів.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на службову записку Управління по зв'язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування.

Згідно з документом, профільний комітет 5 січня доручив розглянути клопотання секретаря міськради Харкова Ігоря Терехова про призначення позачергових виборів Харківського міського голови. Відповідне управління дало письмову відповідь на адресу голови Комітету: для розгляду питання не вистачає двох документів – копії свідоцтва про смерть міського голови, завіреного печаткою міськради, а також рішення ради про взяття до відома факту смерті міського голови.

"Згідно з пунктом 1 частини одинадцятої статті 79 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" повноваження сільського, селищного, міського голови припиняються достроково, а відповідна особа звільняється з посади у разі смерті – з дня прийняття відповідною радою рішення, яким береться до відома зазначений факт", – йдеться у документі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: