fbpx
Сьогодні
12:10 24 Січ 2021

Чубаров про протести в Росії: серед вимог має бути припинення окупації Криму

Російські протестувальники, які виступають проти ув'язнення російського опозиціонера Олексія Навального, мають також виступати за припинення окупації Криму.

Про це заявив лідер кримськотатарського Меджлісу Рефат Чубаров у Фейсбуці.

"Серед основних вимог протестувальників повинна бути вимога про негайне запровадження Заходом ембарго на російські енергоносії та відключення для РФ міжнародної міжбанківської системи SWIFT із метою примусу РФ припинити окупацію Криму і негайно вивести з української території підрозділи російської армії, спецслужб та інших силових структур", – вважає він.

На його думку, в іншому випадку російські протести завершаться репресіями з боку путінського режиму.

Також Рефат Чубаров запропонував змінити гасло зі "Свобода Навальному" на "Бандита, вбивцю і міжнародного злочинця Путіна – до суду".

Нагадаємо, 23 січня у російських містах пройшли акції протесту проти затримання Олексія Навального та інших опозиціонерів. На Пушкінській площі в Москві затримали Любов Соболь, яка є соратницею Навального, а також дружину Навального – Юлію.

Як вже повідомлялося, російський опозиційний політик Олексій Навальний 17 січня повернувся в Росію з Німеччини, де проходив лікування після отруєння в Томську, і був відразу затриманий російською владою. У відділку поліції підмосковного міста Хімки наступного дня відбувся "суд" над російським опозиціонером, який виніс рішення про арешт Олексія Навального на термін у 30 діб.

21 січня Європарламент прийняв резолюцію у зв'язку з арештом Олексія Навального, в якій запропонував євроінституціям ґрунтовно переглянути стосунки між ЄС і Російською Федерацією, а також негайно зупинити будівництво газопроводу "Північний потік -2".

Глави держав і урядів країн ЄС 22 січня звернулися з вимогою звільнити Навального.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: