fbpx
Сьогодні
19:31 23 Січ 2021

Пономарьов заявив, що прихід Навального до влади у РФ стане продовженням політики Путіна

Прихід до влади Олексія Навального стане некорисним для Росії та буде продовженням курсу зовнішньої політики Володимира Путіна.

Про це повідомив російський політичний діяч Ілля Пономарьов в етері програми "Коментар з Анжелікою Сизоненко" на Еспресо.TV.

"Олексій Навальний є представником російської ліберальної опозиції, з ідеєю про ліберальну імперію, яку сформулював Анатолій Чубайс. Усі його висловлювання були дуже націоналістичними. Наприклад, Росія для росіян, він брав участь у російських маршах – це демонструє його реальні погляди. Ми знаємо, як Навальний реагував на війну між Росією та Грузією, закликаючи вислати з Росії всіх грузинів, також його висловлювання про Крим відповідно бутерброду. Це все його реальні погляди. Я вважаю, що як для Росії його прихід до влади буде некорисним, так і для всіх сусідів це стане абсолютним продовженням того самого курсу, яким рухався й Володимир Путін", – зазначив російський політичний діяч.

Ілля Пономарьов наголосив, що журналісти й міжнародна спільнота, через хайп навколо персони Олексія Навального, закривають очі на ті тривожні дзвіночки, які говорять про реальні погляди опозиціонера.

"Навальний – людина, чітко заточена на прихід до влади революційним способом. Тому, я гадаю, що він всередині себе, психологічно, готовий сидіти стільки, скільки треба для того, щоби з в'язниці вийти президентом Російської Федерації. Це його основна ставка. Він дійсно для себе бачить приклад таких людей, як Нельсон Мандела. Тільки він зовсім інший. На відміну від Нельсона Мандели, який був персоною об'єднавчою, завдяки принципу об'єднання йому і вдалося побороти апартеїд, об'єднавши білих і чорних громадян, Олексій Навальний є фігурою, яка більше роз'єднує, аніж об'єднує. і це дуже тривожить", – зауважив політик.

Нагадаємо, 23 січня у російських містах тривають акції протесту проти затримання Олексія Навального та інших опозиціонерів. На Пушкінській площі в Москві затримали й Любов Соболь, яка є соратницею Навального.

Як вже повідомлялося, російський опозиційний політик Олексій Навальний 17 січня повернувся в Росію з Німеччини, де проходив лікування після отруєння в Томську, і був відразу затриманий російською владою. У відділку поліції підмосковного міста Хімки наступного дня відбувся "суд" над російським опозиціонером, який виніс рішення про арешт Олексія Навального на термін у 30 діб.

21 січня Європарламент прийняв резолюцію у зв'язку з арештом Олексія Навального, в якій запропонував євроінституціям ґрунтовно переглянути стосунки між ЄС і Російською Федерацією, а також негайно зупинити будівництво газопроводу "Північний потік -2".

Глави держав і урядів країн ЄС 22 січня звернулися з вимогою звільнити Навального.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: