fbpx
Сьогодні
21:05 23 Січ 2021

Україна засудила затримання протестувальників у Росії та закликала до тиску на Кремль

Фото Reuters

Росія продовжує гнобити тих, хто не згоден з владної репресивною політикою. І це виливається в насильство і затримання учасників акцій протесту.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

МЗС засудив затримання, які пройшли сьогодні в містах Росії. У відомстві стверджують, що росіяни заслуговують на кращу владу.

"Україна рішуче засуджує насильство проти учасників мирних акцій протесту та затримання представників російської опозиції. Громадяни Росії мають право на уряд, який буде здатний забезпечити рівність перед законом, можливість реалізувати свої права і свободи, а також поважати права людини в інших країнах світу і на окупованих Росією територіях", – заявили в МЗС.

Також Міністерство призвав світову спільноту посилити тиск на російську владу, щоб зупинити всі порушення як всередині країни, так і щодо сусідніх країн.

"Закликаємо міжнародне співтовариство до більш рішучого застосування всіх механізмів для припинення насильства російської влади проти свого народу, агресії проти сусідніх країн, а також для протидії порушенням з боку РФ заснованого на міжнародному праві світового порядку і правил поведінки цивілізованого світу", – сказано в заяві.

Нагадаємо, 23 січня у російських містах тривають акції протесту проти затримання Олексія Навального та інших опозиціонерів. На Пушкінській площі в Москві затримали й Любов Соболь, яка є соратницею Навального.

За даними правозахисного центру «ОВД-Инфо», наразі силовики затримали близько 2,5 тисячі людей на акціях на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального. З них 1032 людини затримали у Москві. Як зазначають правозахисники, це найбільша кількість затримань у країні з 2011 року, відколи існує центр.

Як вже повідомлялося, російський опозиційний політик Олексій Навальний 17 січня повернувся в Росію з Німеччини, де проходив лікування після отруєння в Томську, і був відразу затриманий російською владою. У відділку поліції підмосковного міста Хімки наступного дня відбувся "суд" над російським опозиціонером, який виніс рішення про арешт Олексія Навального на термін у 30 діб.

21 січня Європарламент прийняв резолюцію у зв'язку з арештом Олексія Навального, в якій запропонував євроінституціям ґрунтовно переглянути стосунки між ЄС і Російською Федерацією, а також негайно зупинити будівництво газопроводу "Північний потік -2".

Глави держав і урядів країн ЄС 22 січня звернулися з вимогою звільнити Навального.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: