fbpx
Сьогодні
09:00 23 Січ 2021

У Росії почалися мітинги у підтримку Навального: є перші затримані

В Росії 23 січня почалися акції на підтримку опозиційного політика Олексія Навального та інших політв'язнів. На цей час вже є перші затримані.

Як передає DW, перші акції стартували в Хабаровську близько 13:00 за місцевим часом (о 5 ранку за Києвом).

Ще до початку мітингів поліція затримала стрімерів YouTube на площі, де вони чекали, поки зберуться люди.

Незабаром на акцію в Хабаровську вийшли близько 700 осіб. Вони скандували: "Ми не боїмося!", "Банду Путіна — під суд!" і "Путін — злодій!". На площі розкидані кілька фотографій російського президента. Незабаром почалися поодинокі затримання учасників протесту.

Співробітники ОМОНу спочатку намагалися відтіснити присутніх з площі, далі вже застосовували кийки при затриманні. Поліція стверджує, що акція не узгоджена з владою, тому вимагає від її учасників розійтися.

Тим часом Пушкінська площа в Москві повністю перегороджена за кілька годин до майбутньої акції, повідомляє інтернет-видання SotaVision.

Так само мітинг було розпочато у Владивостоці. Як повідомляє місцевий штаб Навального, у місті була знижена швидкість інтернету, а ОМОН перекривши одну із вулиць почав масові затримання протестувальників.

Як вже повідомлялося, російський опозиційний політик Олексій Навальний 17 січня повернувся в Росію з Німеччини, де проходив лікування після отруєння в Томську, і був відразу затриманий російською владою. У відділку поліції підмосковного міста Хімки наступного дня відбувся "суд" над російським опозиціонером, який виніс рішення про арешт Олексія Навального на термін у 30 діб.

21 січня Європарламент прийняв резолюцію у зв'язку з арештом Олексія Навального, в якій запропонував євроінституціям ґрунтовно переглянути стосунки між ЄС і Російською Федерацією, а також негайно зупинити будівництво газопроводу "Північний потік -2".

Глави держав і урядів країн ЄС 22 січня звернулися з вимогою звільнити Навального.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: