fbpx
Сьогодні
16:28 23 Січ 2021

Правозахисники заявили, що покарання адмінвідповідальністю за сексизм в Україні проблему не вирішить

Фото: marketingweek.com

Введення адміністративної відповідальності в Україні за прояви сексизму є досить важливим, але одним законопроектом не буде вирішена проблема.

Віце-президентка ГО "Ла Страда — Україна" Марина Легенька прокоментувала зареєстрований у Верховній Раді законопроект № 4599 щодо законодавчого врегулювання покарання за прояви сексизму у суспільстві, пише УНН.

"На сьогоднішній день не можна сказати, що ведеться якась активна робота в суспільстві. Тому явище сексизму потребує комплексного підходу. І звісно, що введенням лише адміністративної відповідальності окремим законопроектом не буде вирішена проблема. Ця проблема є не лише в Україні, а в усьому світі. Тому активи, куди рухатися, незліченні. Не можна обмежуватися лише введенням відповідальності, потрібно звертати увагу на підвищення поінформованості суспільства про таке явище", — сказала Легенька.

Також вона наголосила, що сексизм – це все ж такі діяння, які потребують законодавчого врегулювання в Україні.

"Сьогодні ця сфера є неврегульованою, тому потребує підвищеної уваги і регулювання задля недопущення подібних дій. Оскільки візуальні прояви, поведінкові слова, в основі яких лежить, що особа належить до певної статі, вони жодним чином ніде сьогодні законодавчо не врегульовані, і за подібні діяння нема відповідальності. Тому введення адміністративної відповідальності в національне законодавство є досить важливим", — додала Легенька.

За її словами, подискутувати можна щодо доцільності внесення сексизму саме до статті 173-2 КУпАП, адже вона стосується домашнього насильства і насильства за ознакою статі, визначення щодо сексизму у цій статті немає.

"У сьогоднішній варіації це таким чином встановлено, тому потребує уточнення стаття, або ж зробити її окремим видом і доповнити Кодекс про адміністративні порушення окремою статтею про відповідальність за сексизм", — додала Легенька.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: