fbpx
Сьогодні
12:20 23 Січ 2021

Amnesty International виступила із закликом не перешкоджати мітингам у Росії

Фото Укрінформ

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International (AI) закликала міністерство внутрішніх справ (МВС) Росії і Росгвардію не перешкоджати проведенню 23 січня мирних акцій з вимогою звільнити російського опозиціонера Олексія Навального.

Такий заклик міститься у посланні Amnesty International, яке було направлене директоркою AI зі Східної Європи та Центральної Азії Марі Стразерс керівнику МВС Росії Володимиру Колольцеву, начальнику ГУ МВС по Москві Олегу Баранову, директору Росгвардіі Віктору Золотову та начальнику ГУ Росгвардіі по Москві Михайлу Воробйову.

"Право на свободу мирних зібрань закріплено в міжнародних договорах і конституції РФ і є одним з основоположних прав і свобод людини. Право на свободу мирних зібрань може бути обмежене лише у виняткових випадках і на підставах, передбачених законом з метою охорони законних інтересів, а самі обмеження повинні бути необхідні і відповідні конкретній меті", – підкреслюється в документі.

У пресрелізі Amnesty вказується, що співробітники МВС і Росгвардії повинні "гарантувати реалізацію права на свободу мирних зібрань і висловлення думок та не допустити необґрунтованого (незаконного) застосування спецзасобів і сили до учасників акцій з вимогою звільнення російського в'язня сумління Олексія Навального". AI також закликала керівництво силових відомств "припинити задіювати своїх співробітників для "превентивних" затримань, довільних обшуків та інших видів тиску і залякування щодо громадських активістів".

Нагадаємо, 23 січня у російських містах тривають акції протесту проти затримання Олексія Навального та інших опозиціонерів. Наразі є вже затримані.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: