fbpx
Сьогодні
10:57 22 Січ 2021

Жорсткий карантин зупинив хвилю розповсюдження COVID-19, - Степанов

English version here

В Україні завдяки жорстким карантинним обмеженням вдалося збити хвилю розповсюдження коронавірусу.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"У нас падає кількість людей, які захворіли і які кожного дня реєструються як такі, що захворіли на коронавірус. Ми досягли такої певної серйозної стабілізації в цих речах. Головне, що ми в змозі досягти й досягли головного ефекту від введення жорсткого карантину. Нам вдалося на початкових стадіях збити цю хвилю розповсюдження коронавірусу, яка потенційно повинна була розпочатися після новорічних свят", – сказав Степанов.

Він зазначив, що на ранок 22 січня в Україні менш як 19 тисяч пацієнтів з підтвердженим діагнозом або з підозрою на коронавірус перебувають у лікарнях. На початок грудня таких пацієнтів було близько 29 тисяч. За його словами, це є прямим доказом того, що ситуація покращується.

"Щоб оцінити до кінця, як саме вплинув жорсткий карантин, то треба почекати завершення жорсткого карантину, і переходу на іншу стадію нашої стратегії. Після певного періоду ми вже зможемо оцінити і будемо інформувати, як воно вплинуло, що ми далі очікуємо і як ми будемо рухатися", – додав Степанов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: